فارس | محمد اسداللهی، از پیوند هیأتها با مسائل روز و بیداری اجتماعی مردم میگوید؛
وقتی هیأت، خاکستریها را هم با خود همراه کرد
نهضت ادامه دارد.../۵۴
پس از شهادت مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال ۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری به رهبر معظم انقلاب، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری شد. هفته هنر انقلاب اسلامی هر ساله از ۲۰ تا ۲۷ فرودین با معرفی چهره برتر هنر انقلاب سال، برنامههای مختلف فرهنگی، هنری در سراسر کشور برگزار میشود.
پس از شهادت مرتضی آوینی در روز بیستم فروردین سال ۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری به رهبر معظم انقلاب، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نامگذاری شد. هفته هنر انقلاب اسلامی هر ساله از ۲۰ تا ۲۷ فرودین با معرفی چهره برتر هنر انقلاب سال، برنامههای مختلف فرهنگی، هنری در سراسر کشور برگزار میشود. اين مراسم كه اكنون كاملا شناخته شده است، در لایههای مختلف ستارههای فرهنگ و هنر انقلاب اسلامی را مورد توجه قرار میدهد و مسیر و بستر خوبی برای راهبردسازی در این عرصه به حساب میآید.
شاخصهایی همچون سوابق فردی، پرمخاطب بودن اثر تولیدی، نقش هنرمند در معرفی هنر انقلاب و آموزش به نسل جوان و توسعه این هنر، داشتن آثاری جریانساز برای فرهنگسازی هم سو با هنر انقلاب در سطح استانها، واکنشهای هنرمندانه به جریانات، کسب موفقیت و مقام از جشنوارههای ملی و بینالمللی، در انتخاب چهره سال مدنظر قرار ميگيرد.
برای معرفی چهره ماندگار هنر انقلاب اسلامی نيز مجموع فعالیتهای فرد در سالهای مختلف مورد توجه قرار میگیرد و براساس آییننامه اگر فردی در سالی به عنوان چهره هنر انقلاب معرفی شود منعی برای انتخاب او در سالهای بعد نیست.
یکی از مهمترین ویژگیهای هفته هنر انقلاب در سالهای اخیر آن است که این رویداد به نوعی سرآغاز رویدادهای مختلف هنری برای برگزیدگان آن است و تمام دستاورد آن، به اعلام برگزیده در یک شب خلاصه نمیشود. به طور مثال در سال ۱۴۰۱ در امتداد هفته هنر انقلاب اسلامی و مصادف با هشتمین مراسم آن، اتفاقات مختلف هنری مانند برگزاری گالری، چاپ کتاب و برگزاری رویدادهای مختلف استانی با حضور استاد عبدالحمید قدیریان به عنوان چهره هنر انقلاب اسلامی در آن سال شکل گرفت. به عبارتی میتوان گفت که رویداد هفته هنر انقلاب به دنبال آن است که سرآغاز باشد و نه نقطه پایان.
هفته هنر انقلاب اسلامی همزمان با تهران در همه استانهای کشور نیز به اجرا در میآید و برنامههای فرهنگی و هنری مختلفی نیز برای هنرمندان در نظر گرفته میشود.
آشنايي با آخرين برگزيدگان
در مراسمی كه فروردين 1402 برگزار شد، محمدمهدی سیار شاعر و ترانهسرا به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی ۱۴۰۱ معرفی و هدایتالله بهبودی به دلیل مجموعه فعالیتهایش در راستای هنر انقلاب، بنیانگذاری دفتر پایداری و مقاومت و انقلاب اسلامی در حوزه هنری به عنوان چهره ماندگار هنر انقلاب اسلامی تجلیل شد.
همچنين در رشتههای تئاتر؛ ایوب آقاخانی، سینما (فیلم داستانی، مستند، انیمیشن و تولید تلویزیونی)؛ حسین دارابی، محسن اسلام زاده، محمد خیراندیش و جلیل سامان، عکس؛ سیدعباس میرهاشمی، معماری؛ جواد خدایی، کاریکاتور؛ محمدحسین نیرومند، گرافیک؛ مسعود نجابتی، تصویرسازی؛ محمدرضا دوست محمدی، نگارگری و مینا صدری، موسیقی(ترانهسرایی)؛ محمدمهدی سیار به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۱ معرفی و تجلیل شدند.
همچنین در رشتههای پژوهش؛ علیاصغر فهیمیفر، داستان طنز؛ مهرداد صدقی، ادبیات پایداری (دفاع مقدس و انقلاب اسلامی)؛ گلستان جعفریان و هدایت الله بهبودی، داستان؛ علیاصغر عزتی پاک و شعر؛ مهدی جهاندار به عنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۱ معرفی و تجلیل شدند.
2025-04-12
T
T