مرکز هنری رسانه‌ای نهضت | با مشارکت نهضت صورت گرفت؛

ساخت چندين برنامه تلویزیونی برای ماه مبارک رمضان 

مرکز هنری رسانه‌ای نهضت، در راستای ایفای نقش خود در ماه مبارک رمضان، امسال نیز هم‌چون سال‌های گذشته، با تولید برنامه‌های تلویزیونی، تولیدات کوتاه و محتوای مرتبط با پویش زندگی با آیه‌ها، تلاش کرد تا فضایی معنوی و پربار برای مخاطبان این ماه مبارک فراهم کند.

ساخت چندين برنامه تلویزیونی برای ماه مبارک رمضان 

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، مرکز هنری رسانه‌ای نهضت، در راستای ایفای نقش خود در ماه مبارک رمضان، امسال نیز هم‌چون سال‌های گذشته، با تولید برنامه‌های تلویزیونی، تولیدات کوتاه و محتوای مرتبط با پویش زندگی با آیه‌ها، تلاش کرد تا فضایی معنوی و پربار برای مخاطبان این ماه مبارک فراهم کند. این مرکز در برنامه‌های مختلف سیما همکاری کرده و در هر برنامه سعی داشت در قالب اشاره مجری به پویش زندگی با آیه‌ها و دعوت از مخاطبان به مشارکت، به تبیین معنا و مفهوم آیات در طول برنامه و از زبان کارشناسان، پخش مکرر زیرنویس پویش در برنامه‌ها و پخش روزانه آیتم‌های مرتبط بپردازد. در ادامه، به شرح جزئیات بیشتری از برنامه‌هایی که این مرکز به مناسبت ماه مبارک رمضان تهیه کرد یا در تولید آن‌ها با شبکه‌های مختلف همکاری داشته است، می‌پردازیم.


ماه خدا
برنامه تلویزیونی «ماه خدا» از برنامه‌های محبوبی است که در سالیان گذشته هم مهمان مخاطبان شبکه یک سیما بود. امسال نیز این برنامه با اجرای حسن سلطانی چهره نام آشنای ماه مبارک رمضان و به تهیه کنندگی محسن رفیعی به وقت سحر با مشارکت مرکز هنری رسانه‌ای نهضت از شبکه یک سیما به روی آنتن رفت.

هلال 
برنامه تلویزیونی «هلال» براي دومین سال، مهمان مخاطبان شبکه یک سیما بود. این برنامه به تهیه کنندگی محسن اسلام‌زاده و کارگردانی سعید شمس هر شب حوالی ساعت 23 از شبکه یک سیما پخش می‌شد. اجرای این برنامه را زوج شناخته‌شده تلویزیون، ستاره‌سادات قطبی و شهرام شکیبا به عهده داشتند. فضای این برنامه اتمسفری صمیمی و خانوادگی داشت و با مسلمانان نقاط مختلف دنیا که تجربه زیست بین‌المللي داشتند به گفت‌گو می‌نشست و از رسم و رسوم و آداب کشورهای مختلف در ماه رمضان می‌گفتند. هلال در گروه اجتماعی تهیه شده و با مشارکت مرکز هنری رسانه‌ای نهضت به روی آنتن رفت.

سحر نشینی 
برنامه تلویزیونی «سحر نشینی» با اجرای مهدی اعرابی و فرزاد جمشیدی و با مشارکت مرکز هنری رسانه‌ای نهضت از شبکه دو سیما حوالی 4 بامداد مهمان مخاطبان شبکه دو سیما بود. این برنامه هر سحرگاه از صحن حضرت فاطمه زهرا(س) در طبقه چهارم حرم مطهر امام علی(ع) پخش می‌شد و با قابی از گنبد نورانی حرم، روزه‌داران را به فضای ملکوتی نجف اشرف می‌برد.«سحرنشینی» علاوه بر پخش زنده از حرم، با بخش‌های ویژه‌ای رنگ و بوی معرفت و دلدادگی به امیرالمؤمنین(ع) را به قاب تلویزیون می‌آورد. پخش صوت مناجات عاشقان امام علی(ع) در برنامه و صحن و سرای امیرالمؤمنین، ذکر نام زائران مشتاق در حرم و روایت‌هایی از علما، عرفا و اولیای الهی مدفون در وادی‌السلام و حرم مطهر که در انتقال میراث شیعه نقش‌آفرین بوده‌اند، از بخش‌های مختلف این برنامه بود.

محفل
برنامه تلویزیونی «محفل» که دیگر قابی آشنا برای شبکه سه سیما است در مرکز هنری رسانه‌ای نهضت تهیه شده و فصل سوم آن از آغاز ماه مبارک رمضان به روی آنتن رفت. محفل به تهیه کنندگی محمدحسین هاشمی گلپایگانی و با تغییر در ترکیب داوران مهمان مخاطبان شبکه سه سیما بود.

زندگی پس از زندگی
برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» یکی از برنامه‌های محبوب این سال‌ها در رسانه ملی است که فصل اول آن به شکل مستقل تولید و با استقبال مخاطبان نیز همراه بود؛ برنامه‌ای متفاوت درباره مرگ و عالم ماوراء در شبکه چهارسیما برای دقایق عرفانی پیش از افطار. «زندگی پس از زندگی»  روایت افرادی است که در تجربه ای نزدیک به مرگ، از کالبد جسم خارج شده و با  مشاهده فرازهایی از بی کرانه‌های عالم غیب به کالبد تن بازگشتند. هر فصل از این برنامه در ۳۰الی ۳۳ قسمت ۸۰ دقیقه‌ای به تهیه کنندگی و اجرای عباس موزون در گروه ادب و هنر شبکه چهار سیما و همکاری مرکز هنری رسانه‌ای نهضت تولید شده است .پخش فصل ششم این برنامه از ۱۲ اسفند ۱۴۰۳آغاز شد و این فصل ۳۰ قسمت بود.

بی انتها
برنامه «بی‌انتها» به تهیه‌کنندگی بهراد رحمانی، سردبیری حامد خاکی و کارگردانی امیرحسین شیرازی، در ماه مبارک امسال، از شبکه نسیم پخش شد. در سری جدید این فصل، سیدمحمدرضا نوشه‌ور و فاطمه محمدی‌فر اجرای برنامه را برعهده داشتند و گروه نمایشی «خزان ارغوان» با اجرای نمایش‌های ویژه، حال و هوایی متفاوت به برنامه می‌بخشید. این برنامه با شعار «بی‌انتها دوستت دارم»، در هر قسمت به یک آیه از قرآن کریم می‌پرداخت و مفاهیم معنوی و اخلاقی را در فضایی دلنشین بررسی می‌کرد. بخش‌های مختلف برنامه شامل گفت‌و‌گو با کارشناسان، شعرخوانی، نمایش‌نامه‌خوانی و اجرا‌های نمایشی بود که تلاش می‌کرد تجربه‌ای متفاوت و تأمل‌برانگیز برای لحظات افطار رقم بزند. بی انتها در مرکز هنری رسانه‌ای نهضت و شبکه نسیم تهیه شده و هر روز ساعت ۱۷:۳۰ از شبکه نسیم به روی آنتن می‌رفت.

جشن فرشته‌ها
«جشن فرشته‌ها» که به تهیه‌کنندگی حمیدرضا عطارد و با اجرای سارا روستاپور تهیه شد، برنامه‌ای ویژه جشن تکلیف دختران بود. فصل سوم این برنامه با حال و هوای معنوی رمضان، فضای رقابتی در قالب بازی بین دو گروه از دختران نوجوان را به تصویر می‌کشید. در این فصل، گروه برنده مسئولیت برگزاری جشن تکلیف را بر عهده می‌گرفت.این برنامه در مرکز هنری رسانه‌ای نهضت و شبکه پویا تهیه شده است. فصل اول این برنامه در ماه رمضان سال 1402 پخش شد و فصل دوم آن نیز پاییز1403 مهمان خانه‌های بینندگان بود. فصل سوم «جشن فرشته‌ها» با هدف ایجاد فضایی شاد و آموزنده برای دختران نوجوان در ماه مبارک رمضان، هر روز بعد از اذان مغرب از شبکه پویا پخش می‌شد. 

راز (فصل ضیافت)
برنامه تلویزیونی «راز»به تهیه کنندگی سید احمد موسوی صمدی و با اجرای وحید یامین پور با حال و هوای ماه مبارک رمضان ساعت 22 مهمان مخاطبان شبکه افق سیما بود. این برنامه هم با مشارکت مرکز هنری رسانه‌ای نهضت تهیه شد.

وقت سحر
ویژه برنامه سحرگاهی «وقت سحر» با اجرای حامد عسگری یکی از برنامه‌های ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ در شبکه افق بود و کارشناس مهمان این برنامه، حجت‌الاسلام محمدمهدی طباخیان در خلال گفت و گو به محورهای پویش «زندگی با آیه‌ها» نیز اشاره می‌کرد. این برنامه در شبکه افق سیما و مرکز هنری رسانه‌ای نهضت تهیه شد.

ستاره‌های زمین
فصل پنجم برنامه تلویزیونی «ستاره‌های زمین» هر روز حوالی ساعت 16:30 از شبکه قرآن و معارف سیما به روی آنتن می‌رفت. پویش مردمی «ستاره‌های زمین» با شعار «تو هر خونه‌ای میشه محفل زندگی با آیه‌ها داشت» شکل گرفت. در راستای اجرای این پویش مردمی برخی تولیدات همچون ویژه‌برنامه تلویزیونی «سرزمین ستاره‌ها» در ۳۰ قسمت در دستور کار قرار گرفت که به شکل روزانه در ایام رمضان از شبکه قرآن و معارف سیما پخش می‌شد و برنامه دیگری با عنوان «ستاره‌های زمین» در ۳۴ قسمت تولید شد که به شکل روزانه از شبکه‌های افق و مستند روی آنتن رفت. ستاره‌های زمین در مرکز هنری رسانه‌ای نهضت تولید شد وکارشناسی این برنامه با حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی بود. فصل اول این برنامه رمضان سال 1401 تولید و پخش شد که با استقبال مخاطبان همراه بود. محتوای این برنامه تبلیغ و ترویج جلسات خانگی قرآن کریم است.

دلارام
برنامه سحرگاهی «دلارام» به تهیه‌کنندگی محسن جمالی و اجرای سید مرتضی جوادی، هر روز ساعت ۳ بامداد از شبکه قرآن پخش می‌شد. این برنامه با حضور دکتر ناصر رفیعی به‌عنوان کارشناس و با آیتم‌های متنوعی همچون «زیارت نیابتی»، «نقاشی شهدا» و پویش «زندگی با آیه‌ها»، فضایی معنوی و آرامش‌بخش را برای مخاطبان فراهم مي‌كرد.
از ویژگی‌های دیگر «دلارام»، آیتم «زیارت نیابتی» بود که به نیابت از شهرهای مختلف ایران انجام می‌شد. همچنین در بخش «نقاشی شهدا»، پرتره ۳۰ شهید از ۳۰ روستا در حرم حضرت معصومه (س) کشیده شده و در پایان ماه رمضان به خانواده‌های این شهدا اهدا شد. آیتم «زندگی با آیه‌ها» نیز با تفسیر آیات قرآن توسط دکتر ناصر رفیعی، مخاطبان را به تدبر در معارف قرآنی دعوت می‌کرد. بخش‌های مناجات عارفانه، خاطره‌گویی شعرا و رزمندگان دفاع مقدس، احکام شرعی با حضور استاد محمدحسين فلاح‌زاده و مداحی‌ و مناجات‌ دلنشین، از دیگر بخش‌های «دلارام» بود كه قصد داشت با فاصله گرفتن از فضای صرفاً موعظه‌محور، جوي معنوی و آرامش‌بخش برای مخاطبان ایجاد کند. دلارام در مرکز هنری رسانه‌ای نهضت و شبکه قرآن و معارف سیما تهیه شد.

سر سفره خدا
برنامه تلویزیونی «سر سفره خدا» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی یاسر غفاری، سحرهاي ماه مبارک رمضان از شبکه نهال سیما پخش مي‌شد. این برنامه ویژه نوجوانانی بود که برای اولین‌بار روزه می‌گرفتند و در آن با آیتم‌هایي متنوع و فضایی شاد و خودمانی تلاش مي‌شد لحظاتي معنوی و آموزنده‌ برای مخاطبان ايجاد شود. با اجرای حامد مدرس و همراهی احسان مهدی و دیگر بازیگران، «سر سفره خدا» در مدت ۹۰ دقیقه با نمایش‌های طنز و آموزنده، نوجوانان را با مسائل اخلاقی و تربیتی آشنا می‌کرد. بازیگران با استندآپ کمدی‌های شیطنت‌آمیز و خلق طنز موقعیت، محیطی راحت و جذاب ایجاد می‌کردند تا ارتباط بهتری با مخاطبان کودک و نوجوان برقرار شود. این برنامه علاوه بر نمایش‌های طنز، بخش‌های متنوعی مانند نماهنگ‌های زیبا، داستان‌خوانی، بازی‌های فکری و حضور مهمانان فرهنگی و هنری داشت. همچنین با استفاده از پیام‌رسان «شاد»، مخاطبان می‌توانستند به‌صورت فعال در پویش‌ها و نظرسنجی‌های برنامه شرکت کنند. «سر سفره خدا» با ایجاد تعادل میان آموزش و سرگرمی، موفق شد مخاطبان گسترده‌ای از سراسر کشور جذب کند و فضایی شاد و معنوی برای نوجوانان روزه‌اولی و خانواده‌هایشان فراهم آورد. این برنامه با مشارکت مرکز هنری رسانه‌ای نهضت به روی آنتن می‌رفت.

منم بچه مسلمان
برنامه «منم بچه مسلمان» به تهیه‌کنندگی امید حداد نسب و اجرای حجت‌الاسلام محمدصادق مقدسیان، در ایام ماه مبارک رمضان هر روز ساعت 16 از شبکه قرآن و معارف سیما پخش مي‌شد. این برنامه که با ساختاری ترکیبی و نمایشی تولید شده بود، به آموزش احكام و مفاهیم اخلاقی و دینی همچون صدقه، بخشندگی، عیادت از بیماران، مسئولیت‌پذیری، صرفه‌جویی، اعتماد به نفس، اتحاد و همدلی، کمک به پدر و مادر و راست‌گویی می‌پرداخت. «منم بچه مسلمان» باحضور شخصیت‌های جذابی مانند عمو صادق، بابا رحمان، پارسا، بهادر و عروسک کلاغی به نام «غاغارخان»، در لوکیشن‌های متنوعی از جمله حیاط و شبستان مسجد ضبط شده و تلاش می‌کرد با زبانی کودکانه و داستان‌هایی آموزنده، مفاهیم اسلامی را به مخاطبان کودک و نوجوان منتقل کند. این برنامه هم با مشارکت مرکز نهضت تهیه شد.

حال خوب
مستند «حال خوب» در ایام ماه مبارک رمضان از شبکه‌های مختلف سیما پخش شد. اين مستند روایت‌گر داستان زندگی انسان‌هایی است که علی‌رغم مشکلات زياد، با حال خوب زندگی می‌کنند؛ این مجموعه به تهیه کنندگی زهره نجف‌زاده و کارگردانی میثم غلامی و رضا اکبری محصول مرکز هنری رسانه‌ای نهضت، در 14 قسمت از شبکه‌های مستند، افق و شبکه دو سیما در راستای پویش زندگی با آیه‌ها به روی آنتن رفت.

سرزمین ستاره‌ها 
مستند «سرزمین ستاره‌ها» به تهیه کنندگی علی اصغر سلطانی‌نژاد روایت سفر دو حافظ و استاد بین المللی قرآن به نام‌های علی و مهدی حبیبی است که به شهر‌ها و استان‌های مختلف ایران رفته و در جلسات خانگی قرآن شرکت می‌کنند. اين دو برادر ضمن سفر به شهرهای مختلف ایران براي فعاليت‌هاي قرآني، از مناطق تاریخی طبیعی، فرهنگی و گردشگری آن منطقه بازدید كرده و طی ایرانگردی خودشان با اقوام مختلف ساكن ايران آشنا شده و جلسات قرآنی خانگی متفاوتی به تصویر می‌کشند. به گفته تهیه‌کننده اين مستند، هدف از ساخت این مجموعه، نمايش جذابیت و تنوع جلسات قرآنی و ترویج فرهنگ انس با قرآن در بین مردم بود. این مجموعه تلاش می‌کرد تا چهره‌ای واقعی از فعالان قرآنی به تصویر بکشد و نشان دهد که جلسات قرآن می‌تواند در هر مکانی و با هر امکاناتی برگزار شود. اين مستند نيز با همكاري نهضت توليد شده است.

تکیه  
برنامه تلویزیونی «تکیه» در دو قالب ویژه برنامه افطار و شبانگاهی از شبکه افق و از مضجع مقدس حضرت ابا عبدالله الحسين عليه‌السلام به روی آنتن می‌رفت. «تکیه» به تهیه کنندگی علی اصغر اصغرزاده و با اجرای علیرضا امیدواریان ماه رمضان امسال پخش می‌شد. کارشناش مهمان برنامه حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان بود که با موضوع «چگونه بهتر قرآن بخوانیم؟» در راستای پویش زندگی با آیه‌ها صحبت مي‌کرد. بخش شبانگاهی آن نیز شبهای ماه مبارک رمضان ساعت 1 بامداد  با حضور سه مهمان از راویان مطرح دفاع مقدس با موضوع سبک زندگی شهدا و ارتباط شهدا با قرآن به مصادیق زندگی با آیه‌ها می‌پرداخت. همچنین در این برنامه آیتمی که با تکنیک هوش مصنوعی تولید شده بود داستان شهدا را نمايش مي‌داد. تیتراژ «تکیه» را رضا هلالی خوانده و محصول مرکز هنری رسانه‌ای نهضت است. 

مسابقه زندگی با آیه‌ها 
در راستای پویش زندگی با آیه‌ها یک مسابقه تلویزیونی طراحی شد که فضای مسابقه مرتبط با آیه همان روز بود. این مسابقه قرآنی به صورت زنده از شبکه‌های مختلف سیما از جمله افق، شبکه یک، شبکه دو، شبکه سه(محفل)، ورزش، امید، پویا، قرآن و معارف سیما پخش می‌شد. اجرای این مسابقه برعهده مرتضی پرنیان، علی انوری و عبدالرضا رضوی بود. همچنين برنامه‌هاي تلویزیونی «پناه» و «هزار ویک» نیز در همکاری مشترک با مرکز هنری رسانه‌ای نهضت، اقدام به نشر آیات و تیزرهای مختص پویش زندگی با آیه‌ها مي‌کردند. 



ماه من
برنامه سحرگاهی شبکه سه سیما در ايام ماه مبارك رمضان «ماه من» بود که نجم‌الدین شریعتی آن را اجرا می‌کرد و يوسف منصوري تهيه‌كننده آن بود. حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کارشناس 15 روز اول و حجت‌الاسلام محمدرضا عابدینی در 15 روز دوم ماه رمضان در اين برنامه حضور داشتند. این برنامه در کنار پرداختن به مسائل دینی و روایتگری از جریانِ مقاومت در منطقه، با دعوت از راویان کشورهایي چون فلسطین، لبنان و عراق و همچنین راویان نام‌آشنایی چون حاج حسین یکتا و جواد تاجیک به روی آنتن مي‌رفت.

1404/02/05