نهضت ادامه دارد.../۴۳

سريال سوران؛ عصرهای كريسكان به روايت سيما

نهضت ادامه دارد.../۴۳

سريال سوران؛ عصرهای كريسكان به روايت سيما

سریال «سوران» به عنوان يك اثر تلویزیونی در حوزه تاریخ معاصر، به درگيري‌های کردستان از قبل از انقلاب تا آغاز جنگ تحميلی می‌پردازد. اين سريال كه به کارگردانی سروش محمدزاده و تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده ساخته شده، محصولی از مركز سينمايی حوزه هنری از موسسات تابعه سازمان تبلیغات اسلامی است که با نگاهی اقتباسی، سراغ کتاب «عصرهای کریسکان» رفته است.

سريال سوران؛ عصرهای كريسكان به روايت سيما

سریال «سوران» به عنوان يك اثر تلویزیونی در حوزه تاریخ معاصر، به درگيری‌هاي کردستان از قبل از انقلاب تا آغاز جنگ تحميلي می‌پردازد. اين سريال كه به کارگردانی سروش محمدزاده و تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده ساخته شده، محصولی از مركز سينمايی حوزه هنری از موسسات تابعه سازمان تبلیغات اسلامی است که با نگاهی اقتباسی، سراغ کتاب «عصرهای کریسکان» رفته است. کتابی که راوی آن خاطراتی از رفتارهاي سبوعانه و زندان هاي مخوف يك گروهك مسلح را بیان کرده است، در اين سريال به مقطعی از این خاطرات پرفراز و نشيب پرداخته شده است.  سريال سوران، يكی از آثاری بود كه در خرداد ماه 1402 روی آنتن شبكه يك رفت.

سروش محمد زاده، كارگردان سريال سوران درباره اين ساخته تلويزيوني گفته است: «مسیر زندگی سوران که داستان زندگی شهید امیر سعیدزاده، ملقب به سعید سردشتی را بازگو می‌كند، بسیار پرفراز و نشیب است؛ خصوصاً در مقطعی که ما انتخاب کرده‌ایم. میزان سختی‌هایی که بر این شخصيت گذشته گاهی ممکن است خارج از ظرفیت مخاطب باشد و بگوید کاراکتر چطور تحمل كرده اما واقعیت این است که نمایش همین مسیر، ايجاد جذابیت مي‌كند. غافلگیری اين سريال در برخی صحنه‌هایی است که در تولیدات تلویزیونی سال‌های اخیر کمتر دیده‌ايم. حجم درگیری‌های مسلحانه که در سريال اتفاق مي‌افتد و حتی لوكيشن‌ها و بخش جلوه‌های ویژه، به لحاظ تنوع بصری و ساختار و مواردي از اين دست، از ویژگی‌های شاخص كار است. یکی از شروط ابتدایی من برای کارگردانی این سریال این بود که هیچ بازیگر عنوان‌دار یا اسم آشنایی در سریال نباشد. خدا را شکر تهیه‌کننده هم از ابتدا موافق بود. موافقت سفارش‌دهنده را هم توانستیم جلب کنیم. دلیلم این بود که براي بيننده باور پذيرباشد. ‌اين يك واقعيت است كه ما هرچقدر سراغ چهره‌های ناآشناتری برویم، درجه باورپذیری بالاتر می‌رود. روی این موضوع هم از ابتدا توافق کردیم و اصلاً سراغ چهره‌ای نرفتیم که «نه» بشنویم. در انتخاب‌هایمان دقت کردیم که صورت‌ها و شخصیت‌ها به لحاظ درام و چهره‌های واقعی که در تاریخ بودند، به کاراکترهای مد نظر ما نزدیک باشد.»

مهدی نصرتی، علیرضا جعفری، توماج دانش‌بهزادی، مریم کاظمی، مصطفی کولیوندی، محمدرضا صولتی، گلنوش قهرمانی، احمد صدفی، هلن نقی‏لو، روزبه رئوفی، احمد جعفری، علی اکبر اصانلو، ارشیا عبدالهی، آرش نیازی، مدیا ذاکری، حمید محرابی، علیرضا حنفی، شاهو شاهمرادی، سیمین بهفر، مهران نعیمی، با معرفی آسو پاشاپور و با هنرمندی زنده‌یاد حسام محمودی بازیگران این سریال را تشکیل می‌دهند.


اقتباسي از يك كتاب با تقريظ مقام معظم رهبری

کتاب «عصرهای کریسکان»، خاطرات آقای امیر سعیدزاده (سعید سردشتی) از فعالیت‌های دوران پیش از انقلاب و مجاهدت‌های دفاع مقدس تا رنج‌های اسارت در زندان‌های کومله و دموکرات است که به قلم کیانوش گلزار راغب تدوین و توسط انتشارات سوره مهر در سال 1394 براي نخستين بار منتشر شده و بعد از آن بارها تجديد چاپ شده است.

 در تقریظ رهبر انقلاب بر حاشیه این کتاب آمده است: « بسیار جذّاب تهیّه شده است؛ هم خود سرگذشت این جوان آزاده‌ی کُرد جذّاب است و هم نوع نگارش صریح و کوتاه و بی‌حاشیه‌ی کتاب. با اینکه نیروهای مبارز کُرد طرفدار جمهوری اسلامی را از نزدیک دیده و شناخته‌ام، آنچه از فداکاری‌های آنان در این کتاب آمده برایم کاملاً جدید و اعجاب‌آور است. نقش مادر و همسر هم حقّاً برجسته است. دلاوری و شجاعتِ راوی و خانواده‌اش ممتاز است و نیز برخی عناصر دیگر کُردی که از آنان نام برده شده است. در کنار این درخشندگی‌ها، رفتار قساوت‌آمیز و شریرانه‌ی کسان دیگری که به دروغ از زبان مردم شریف کُرد سخن می‌گفتند نیز به خوبی تشریح شده است.»
 

2025-04-07

تعداد بازدید: 13
محرم
آیکون توانخواهان

T

T