نهضت ادامه دارد.../۴۶

سریال کاتب اعظم؛ تله‌تئاتر اقتباسی

نهضت ادامه دارد.../۴۶

سریال کاتب اعظم؛ تله‌تئاتر اقتباسی

سریال کاتب اعظم یک سنت شکنی بزرگ و البته موفق در زمینه آثار تاریخی تلویویزون محسوب می‌شود؛ این سریال در قالب تله‌تئاتر تنها با دو ماه پیش تولید و یک ماه تولید برای پخش در شبکه‌های سیما آماده شد و توانست یک مسیر جمع و جور و تازه برای کارهای تاریخی در قالب تلویزیون را کلید بزند.

سریال کاتب اعظم؛ تله‌تئاتر اقتباسی

سریال کاتب اعظم یک سنت شکنی بزرگ و البته موفق در زمینه آثار تاریخی تلویویزون محسوب می‌شود؛ این سریال در قالب تله‌تئاتر تنها با دو ماه پیش تولید و یک ماه تولید برای پخش در شبکه‌های سیما آماده شد و توانست یک مسیر جمع و جور و تازه برای کارهای تاریخی در قالب تلویزیون را کلید بزند. این سریال که به همت حوزه هنری تولید و پخش شد از چند جهت اهمیت ویژه داشت. اول اینکه نخستین تولید مستقل مرکز سریال سازمان سینمایی سوره بود. دوم اینکه بچه‌های سازمان سینمایی به سراغ احیای ژانری رفته بودند که سالها از قاب تلویزیون رخت بربسته بود و قرار بود تله‌تئاتری که در روزگار نه چندان دور قالب محبوب مخاطبان سیما بود به این قاب جادویی باز گردد. درعین حال، كاتب اعظم از نخستین آثاری بود که به طور کامل در زنجیره‌ هنری حوزه هنری تعریف می‌شد، کاری که داستانش متعلق به رمانی به نام «اعترافات کاتب کشته شده» نوشته ساسان ناطق است که در انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده و سریالش هم متعلق به سازمان سینمایی سوره به عنوان یکی از مراکز مهم و پرکار حوزه هنری است. تکمیل و شکل‌گیری این زنجیره یکی از دغدغه‌ها و ماموریت‌های مهم حوزه هنری در فصل تازه‌ فعالیتش بود که با این اثر به خوبی محقق شد. 
این سریال به نویسندگی و کارگردانی هنری مهدی غفوری و کارگردانی تلویزیونی علی عبادی جلوی دوربین رفت تا روایتی را از اتفاقات شب تا عصر عاشورا از خیمه دشمن به تصویر بکشد. تله تئاتر کاتب اعظم در 7 قسمت تولید شد و نخستین بار در اربعین 1401 روی آنتن تلویزیون رفت. امین زندگانی، سیامک صفری، نادر فلاح، نازنین فراهانی، فاطمه گودرزی، حدیث میرامینی، خسرو شهراز، امین میری، امیرحسین هاشمی، امیر شهرابی، محسن علیخانی، محمدمحسن شفیعی، آرش رحیمی، محمدرضا تاجیک، امیر تک‌فلاح و وحیدرضا قناعتیان از سری بازیگرانی بودند که در این اثر به ایفای نقش پرداختند. 

نخستین تجربه سریال‌سازی

شبانی به خیمه کاتبان سپاه عمر بن سعد می‌رسد، او برای گرفتن پول گوسفندانش از سپاه به کارزار عاشورا آمده است و این بستری است که روایت تله تئاتر «کاتب اعظم» در آن شکل می‌گیرد. مجموعه نمایشی کاتب اعظم نخستین سریالی بود که سازمان سینمایی سوره جلوی دوربین برد. این اثر به نویسندگی و کارگردانی هنری مهدی غفوری و کارگردانی تلویزیونی علی عبادی، با اقتباسی از کتاب «اعترافات کاتب کشته شده» انتشارات سوره مهر نوشته ساسان ناطق، اتفاقات شب تا عصر عاشورا را از خیمه دشمن روایت می‌کند. این سریال که برپایه‌ رمانی در انتشارات سوره مهر نوشته شد و با تلاش مرکز سریال سازمان سینمایی سوره به یک اثر تلویزیونی تبدیل شد، یک زنجیره هنری که به طور کامل در حوزه هنری خلق و تولید شده را رقم زد.

 
این تله تئاتر 7 قسمتی برای اولین بار در اربعین 1401 روی آنتن تلویزیون رفت. امین زندگانی، سیامک صفری، نادر فلاح، نازنین فراهانی، فاطمه گودرزی، حدیث میرامینی، خسرو شهراز، امین میری، امیرحسین هاشمی، امیر شهرابی، محسن علیخانی، محمدمحسن شفیعی، آرش رحیمی، محمدرضا تاجیک، امیر تک‌فلاح و وحیدرضا قناعتیان در «کاتب اعظم» ایفای نقش می‌کنند.

2ماه پیش تولید آن طول كشید. این اثر پس از گذشت سال‌ها از تولید آخرین تله‌تئاتر در تلویزیون، به عنوان یک مجموعه  تاریخی آماده تصویربرداری شد.

1 ماه تصویربرداری كاتب اعظم زمان برد، برای نمایش در تلویزیون آماده شد و روی آنتن رفت. 
 

2025-04-07

تعداد بازدید: 15
محرم
آیکون توانخواهان

T

T