نهضت ادامه دارد.../۶۴

جشنواره داستان حماسی، راهی برای تولید امید آفرینی

دبیرخانه هنر حماسی در حوزه هنری خراسان رضوی که به عنوان متولی اصلی برگزاری جشنواره داستان حماسی شناخته می‌شود، از همان روزهای ابتدایی برنامه‌هایی را در سه محور ترتیب داد؛ برنامه‌های پژوهشی و آسیب شناسانه برای حوزه نخبگانی، برنامه‌های ترویجی شامل برگزاری رویدادها و جشنواره‌ها برای هنرمندان و تولیدات عمومی ویژه مخاطبان. 

جشنواره داستان حماسی، راهی برای تولید امید آفرینی

جشنواره داستان حماسی که اصلی‌ترین هدف آن نگارش داستان و رمان با مضامین حماسی و تولید امیدآفرینی است، در سال ۱۳۹۷ به همت حوزه هنری انقلاب اسلامی آغاز به کار کرد و حالا به روزهای پایانی چهارمین دوره‌ برگزاری خود نزدیک می‌شود.

دبیرخانه هنر حماسی در حوزه هنری خراسان رضوی که به عنوان متولی اصلی برگزاری این جشنواره شناخته می‌شود، از همان روزهای ابتدایی برنامه‌هایی را در سه محور ترتیب داد؛ برنامه‌های پژوهشی و آسیب شناسانه برای حوزه نخبگانی، برنامه‌های ترویجی شامل برگزاری رویدادها و جشنواره‌ها برای هنرمندان و تولیدات عمومی ویژه مخاطبان. 

نخستین دوره جشنواره داستان حماسی در بهار ۱۳۹۸ با موضوع «اقتباس داستان‌های شاهنامه در رزم‌های ایران و توران» برگزار شد و مهم‌ترین دستاورد آن مطرح شدن موضوع داستان حماسی به عنوان یک گونه جدید در فضای نگارش امروزی بود.

دومین دوره این جشنواره پس از دو سال وقفه، در سال ۱۴۰۰ با موضوع «حماسه‌ بومی» و «اقتباس از داستان‌های شاهنامه» و با محوریت ارسال اثر در دو قالب رمان و داستان نیمه بلند برگزار شد. برگزاري دوره سوم این جشنواره در سال ۱۴۰۱ با تلفیقی از دو جشنواره قبل بود. همزمان با این دوره، کارگاه‌های تخصصی با موضوع مفهوم‌شناسی داستان حماسی نیز در ۲۰ استان کشور برگزار شد که بر اقبال این جشنوار افزود. جایزه ملی داستان حماسی در سومین دوره‌ی خود به سه محور «داستان‌های حماسی بومی»، «داستان‌های حماسی تاریخی» و «داستان‌های حماسی مذهبی» اختصاص داشت. 

چهارمین جشنواره جایزه ملی داستان حماسی که اواخر سال 1402 برگزار مي‌شود، در دو قالب رمان و داستان کوتاه پذیرای آثار است و تاکنون متولی برگزاری کارگاه‌های آموزشی داستان‌نویسی حماسی در ۲۷ استان کشور بوده است. در این دوره نیز علاوه بر حمایت در خصوص چاپ و نشر آثار برگزیده، در بخش جوایز به 5 داستان کوتاه برگزیده هر کدام ۲۰ میلیون تومان جایزه نقدی و در بخش رمان به نفر نخست علاوه بر تندیس و دیپلم افتخار، جایزه نقدی به ارزش 150 میلیون تومان، نفر دوم 100 ميليون و نفر سوم ۵۰ میلیون تومان اهدا خواهد شد.


جشنواره داستان حماسی به روایت اعداد و ارقام

۱۷ طرح در دوره اول جشنواره داستان حماسی برگزیده شدند که همگی با کمک مربی‌ها به داستان تبدیل شدند .

5اثر برگزيده دور اول در قالب کتاب به چاپ رسیدند.

250طرح در جشنواره دوم داستان حماسی در سال ۱۴۰۰ به دبیرخانه رسيد.

778 طرح در جشنواره سوم به دبیرخانه ارسال شدند.

200طرح رسيده به جشنواره سوم رمان و مابقی داستان کوتاه بودند.

۱۰۰ میلیون تومان جايزه نفر اول در دوره سوم داستان حماسی بود. نفرات دوم و سوم به ترتیب، ۵۰ میلیون و ۳۰ میلیون تومان گرفتند.

10ميليون تومان جايزه هر یک از ۵ اثر برتر بخش داستان کوتاه بدون در نظر گرفتن رتبه بندی بود.

1404/01/25